Rybí frikadely z makrely

Rybí frikadely z makrely

20 minut
4 porce

Postup

1/

Dejte si vařit oškrábané a nakrájené brambory. 

2/

Makrelu slijte a rozmělněte v nádobě na co nejmenší kousky a přidejte strouhanku, vajíčko, sůl, pepř, bylinky, česnek a citronovou šťávu.

3/

Navlhčenýma rukama tvarujte placičky, obalte je v hladké mouce a opečte na pánvi na oleji. Opečte je pozvolna, aby se propekla i střední vrstva placiček.

4/

Mezitím můžete na jiné pánvi krátce osmahnout i brambory. Servírujte a dozdobte bylinkami.

Potřebné suroviny
Makrela ve vlastní šťávě s olejem SOKRA 2 x 240 g
brambory 1 kg
větší vejce 1 ks
strouhanka 50 g
hladká mouka 60 g
česnek 2 stroužky
bylinky (pažitka, petrželka) hrst
šťáva z citronu 1/2
sůl, pepř špetka
olej dle potřeby

Použitý produkt

Rybí frikadely z makrely
Makrela ve vlastní šťávě s olejem SOKRA
Koupit