Rybí frikadely z makrely
Postup
1/
Dejte si vařit oškrábané a nakrájené brambory.
2/
Makrelu slijte a rozmělněte v nádobě na co nejmenší kousky a přidejte strouhanku, vajíčko, sůl, pepř, bylinky, česnek a citronovou šťávu.
3/
Navlhčenýma rukama tvarujte placičky, obalte je v hladké mouce a opečte na pánvi na oleji. Opečte je pozvolna, aby se propekla i střední vrstva placiček.
4/
Mezitím můžete na jiné pánvi krátce osmahnout i brambory. Servírujte a dozdobte bylinkami.
| Makrela ve vlastní šťávě s olejem SOKRA | 2 x 240 g |
|---|---|
| brambory | 1 kg |
| větší vejce | 1 ks |
| strouhanka | 50 g |
| hladká mouka | 60 g |
| česnek | 2 stroužky |
| bylinky (pažitka, petrželka) | hrst |
| šťáva z citronu | 1/2 |
| sůl, pepř | špetka |
| olej | dle potřeby |
Použitý produkt
Makrela ve vlastní šťávě s olejem SOKRA
Koupit